Jump to content
2600Hz Community

Failing to register Device on asterisk


Recommended Posts

Hello,

I can register SIP Device created in kazoo on all SIp phones, but dome how doesnt register on kazoo..

 

Sample configuration below

Let me know what am i missing on

 

username=XXXX
secret=YYYY
host=20201126085320.sip.XXXX.com
port=5060
type=friend
fromuser=XXXX
nsecure=port,invite
disallow=all
allow=alaw,g729
qualify=yes
nat=force_rport,comedia

 

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Gagan it looks like you are missing the "register" string in sip.conf. A look at your kazoo logs or SIP trace when you try to send a call from Asterisk into Kazoo would confirm, but it looks like with what you have, your Asterisk isn't actually trying to register. To have it do that, you need to have an additional line in the [general] section of sip.conf like this:

register=>SIP_ID:Password@20201126085320.sip.XXXX.com

Also you have "nsecure" where it should be "insecure" 😄

Edited by RuhNet (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...